آلبرت بغزیان در گفت‌وگو با دانا مطرح کرد؛

ظرفیت بالای درآمد‌ ارزی از صادرات خدمات فنی مهندسی/ پالایشگاه‌های فرا سرزمینی؛ فرصتی برای رفع تحریم

کد خبر: 308733
|
14:50 - 1401/06/15
نسخه چاپی
ظرفیت بالای درآمد‌ ارزی از صادرات خدمات فنی مهندسی/ پالایشگاه‌های فرا سرزمینی؛ فرصتی برای رفع تحریم
استاد اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به موضوع عدم تحریم ایران در صادرات فراورده‌های نفتی گفت: همکاری در پالایشگاه‌های فرا سرزمینی موجب وابستگی کشورهای هدف به ما می‌شود و این به لحاظ سیاسی و امنیتی به نفع ایران است و امکان خنثی‌سازی تحریم‌ها را فراهم می‌کند.

به گزارش اسلام آباد خبر ،آلبرت بغزیان، عضو هیئت‌علمی دپارتمان اقتصاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادیشبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ در خصوص توانایی صادرات خدمات فنی مهندسی در بخش انرژی، اظهار کرد: طی سال‌های گذشته مشاوران و مهندسان خارجی در کشورمان حضور و فعالیت داشته‌اند. این افراد قطعاً تکنولوژی را به نیروی انسانی ایران منتقل کرده‌اند. از سوی دیگر، پیشرفت‌های دانشگاه‌های فنی ما نیز در حوزهٔ انرژی قابل‌قبول است و ما امروز این فرصت را داریم تا باصادرات این توان فنی و تکنولوژیکارزآوری ایجاد کنیم.

ظرفیت بالای درآمد‌ ارزی از صادرات خدمات فنی مهندسی


وی ادامه داد:صدور خدمات فنی و مهندسیبه درآمدزایی برای کشور منجر می‌شود و اشتغال آفرینی را به دنبال دارد. با اجرای این سیاست می‌توانیم به فروش برخی تجهیزات در حوزهٔ انرژی بپردازیم که این نیز در کنار عامل اول به نفع اقتصاد کشور تمام می‌شود.

این استاد اقتصاد با اشاره به مسائلی مثل خدمات پس از نصب و ادامه درآمدزایی بعدی از این خدمات گفت: مسئلهٔ مهم این است که بتوانیم در شرایط تحریمی این طرح‌ها را اجرا کنیم، زیرا اکنون به‌واسطه وجود تحریم برخی شرکت‌ها نگرانی‌هایی در خصوص همکاری با ایران دارند. بعضی از آن‌ها اعلام می‌کنند که تجهیزات نفتی را خودمان تهیه می‌کنیم و ما هم به‌خاطر وجود همین تحریم‌ها نمی‌توانیم این فروش تجهیزات را داشته باشیم.

بیشتر بخوانید:
پرهیز از خام‌فروشی، با توسعه پتروپالایشگاهی/ حل مشکل ناترازی بنزین با استفاده از ظرفیت پالایشگاه‌های فرا سرزمینی

پالایشگاه‌های فرا سرزمینی؛ فرصتی برای رفع تحریم

وی توضیح داد: در این شرایط باید به فکر چاره باشیم و ارائهٔ خدمات فنی به پالایشگاه‌های فرا سرزمینی می‌تواند همان سیاست خوبی باشد و منافع ما را برآورده کند.

بغزیان ادامه داد: ما در زمینهٔ فروش فراورده‌های نفتی تحریم نیستیم؛ بنابراین می‌توانیم با تبدیل نفت خام خود به این فرآورده‌ها در داخل و یا خارج کشور به درآمدزایی و ارزآوری بیشتر بپردازیم و به‌گونه‌ای تحریم‌های نفتی را خنثی کنیم.

وی با اشاره به همکاری در پالایشگاه‌های فرا سرزمینی گفت: این همکاری فناورانه و مهندسی در کنار سرمایه‌گذاری در این نوع پالایشگاه‌ها به وابستگی کشورهای هدف به ما می‌انجامد و این به لحاظ سیاسی و امنیتی به نفع ماست. از طرف دیگر اشتغال آفرینی و درآمدزایی خوبی نیز برای نیروهای متخصص ما از جهتصادرات خدمات فنی مهندسیبه پالایشگاه مذکور ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به کشور ونزوئلا که خودش تحت تحریم‌های آمریکا است گفت: چنین کشورهایی از وارد رابطه شدن با تهران زیانی نمی‌بینند، به همین خاطر می‌توان از ظرفیت این کشور در حوزهٔ پالایشگاه‌های فرا سرزمینی بهره برد.
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: همکاری در پالایشگاه‌های فرا سرزمینی به‌گونه‌ای که زیرساخت‌های آن‌ها برای نفت کشور ما تنظیم شود، منافع زیادی برایمان دارد و باعث می‌شود کشور میزبان تا مدت طولانی ای مشتری نفت ما باشد.

تبدیل نفت به فرآورده غیر قابل تحریم/ حل مشکل ناترازی بنزین

وی با اشاره به اینکه تا کنون از این ظرفیت به‌خوبی بهره نبرده‌ایم گفت: اینکه تا الان این اتفاق نیفتاده است به ضعف دیپلماسی انرژی ما ارتباط دارد و این همکاری‌ها موجب رفع نیازهای داخلی خودمان نیز می‌شود. به طور مثال، الان با ناترازی بنزین در کشور مواجه هستیم و می‌توانیم کمبود خود را از خروجی پالایشگاه‌های فرا سرزمینی که با آنها همکاری داریم، تهیه کنیم.

بغزیان در ادامه گفت: دیپلماسی انرژی کشور ما آن‌قدر باید تقویت شود تا بتوانیم به کشورهای منطقه از جمله عراق، یمن، سوریه، لبنان و...خدمات فنی و مهندسی در زمینه انرژیرا صادر نماییم.

وی در پایان گفت: وزرای اقتصادی، کنسول‌ها، مدیران و معاونان اقتصادی کشورمان باید دیپلماسی قوی ای را در راستایصدور خدمات فنیبه اجرا گذارند و در این حوزه پیشرفت‌هایی صورت پذیرد که در اقتصاد کلان خود را نشان دهد.

تلاش دولت سیزدهم در راستای افزایش سیاست صادرات خدمات فنی در حوزه نفت و انرژی

به گزارشراه دانا؛ نفت همواره یکی از راه‌های اصلی کسب درآمد ایران به‌عنوان یک کشور نفت‌خیز بوده و همین امر باعث شده که تحریم‌کنندگان به فکر استفاده از این پاشنهٔ آشیل به‌عنوان یک اهرم فشار به‌منظور همراه کردن تهران باسیاست‌های خود بیفتند.

البته شواهد نشان می‌دهد که آنان در رسیدن به اهدافشان توفیقی نداشته‌اند. اما به‌هرحال سیاستمداران در تهران برای فروش نفت به‌زحمت افتاده‌اند. در این شرایط، تلاش در راستای بازارسازی برای فروش نفت به یکی از دغدغه‌های مهم حاکمیت تبدیل شده است.

وزارت نفت فعلی با فعال‌کردن دیپلماسی انرژی وصادرات خدمات فنی و مهندسی نفتدر کشور به دنبال افزایش فروش نفت و بازارسازی تضمینی برای آن است. در همین ارتباط، این روزها می‌بینیم که با تأکیدات تیم اقتصادی دولت و پیگیری زیر نفت کشور اقداماتی همچون فروش نفت به کشورهای دوست و همکاری در پالایشگاه‌های فرا سرزمینی در دستور کار قرار گرفته است.

 

    پربازدیدترین ها