زاکانی در کرمانشاه:

بعد از رژیم ستمشاهی مدیران غربگرا بیشترین ضربه را به کشور زدند

کد خبر: 296892
|
22:02 - 1396/01/15
نسخه چاپی
بعد از رژیم ستمشاهی مدیران غربگرا بیشترین ضربه را به کشور زدند
اسلام آبادخبر: نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: سنگ بنای ناکارآمدی امروز اولا میراث دوره سیاه ستم شاهی و بعد هم میراث مسئولینی است که مسیر کشور را به مسیرغربی شدن هدایت کردند.

به گزارشاسلام آباد خبر، به نقل ازشبکه اطلاع رسانی مرصاد ، علیرضا زاکانی عصر امروز سه شنبه در "اولین نشست راهکارهای اجرایی اقتصاد مقاومتی" که در مسجد معتضدی شهر کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: بین مسئولین کشور و آن افق محدودی که فراروی خودشان قرار دادند که همه تلاششان معطوف به این باشد که نه در مسیر آرمان های انقلاب اسلامی بلکه در مسیر غربی شدن حرکت کنند، بیشترین ناکارآمدی را به ما تحمیل کرده است.

 

وی افزود: لذا سنگ بنای ناکارآمدی امروز اولا میراث دوره سیاه ستم شاهی است، بعد هم میراث مسئولینی است که نسبت به انقلاب اسلامی و اهداف او شناخت دقیقی نداشتند و مسیر کشور را به مسیرغربی شدن هدایت کردند.

 

نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: بعد از دوره دفاع مقدس وقتی آن روحیه بزرگ منشی و سلحشوری و عزت در بین ملت ایران در اوج قرار داشت و در نهایت مظلومیت به پیروزی رسیده بود، برای حل مشکلات کشور الگوی اقتصاد غلط در کشور به عنوان الگوی اقتصاد آزاد گرفته و پیاده سازی شد. در دوره دوم خرداد در حوزه فرهنگ و سیاست هم این اتفاق افتاد و کشور در مسیر و مداری قرار گرفت که ماحصل او، تمام داشته و فرهنگ و اساس ما مورد هجمه قرار گرفت.

 

زاکانی گفت: لذا اولین نوع نگاهی که شما ناظر به اقتصاد مقاومتی می خواهید داشته باشید و اقتصادی که درون زا است و برونگراست و با اقتصاد جهانی تعامل دارد اما بر پایه های خود و بر وجود خود استوار است، تغییر این نگاه در جامعه است.

 

 

وی افزود: آن جامعه ای که ما باید بسازیم، آن اقتصادی که ما باید بسازیم، آن اقتصادی است که شکل نگرفته است و باید همت کنیم شکلش بدهیم و نباید برویم تقلید کرده و آن را منتقل کنیم. آن را که منتقل می کنیم در بستر خودش انسان اقتصادی درست می کند، انسانی که فقط به سود و لذت و مطلوبیت می اندیشد نه خلیفه الهی شدن را.

 

زاکانی در ادامه تاکید کرد: اگر در این مسیر شما دقت کنید می بینید که اولین تاثیر این نگاه در کشور و تغییر ادارکی که در مسئولین شما مشاهده می کنید، ظهور و بروزش این است که در هر سختی که قرار می گیرد می گویند امروز شعب ابی طالب است، امروز دیگرانتهای کار است باید تسلیم شد. یا وقتی رهبر معظم انقلاب اسلامی می فرمایند که اتکای کشور را از نفت بردارید و کشور را از این اتکا به تک محصولی بودن نجات بدهید، اقتصاد نفتی را در مسیری هدایت کنید که در چاه های نفت بسته شود، آن ها به تعبیر رهبر انقلاب اسمشان را تکنوکرات می گذارند و بعد لبخند زده می خنند و باور ندارند.

 

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: دومین ویژگی دراین مسیر که منجر به ناکارآمدی می شود، عدم خود باوری است. مرعوب شدن در مقابل بیگانگان است. اگر ما می خواستیم در دفاع مقدس مرعوب بشویم، امروزیک عده نه از ایران نامی در تاریخ می گذاشتند و نه اسلام نشانی را برای ما باقی گذاشته بودند.

 

زاکانی با بیان اینکه بزرگترین سرمایه ای که امام(ره) به ما هدیه کرد خودباوری متکی بر ایمان به خصوص در جوانان بود، گفت: کشور ما 1 درصد جمعیت دنیا را دارد. 6-7 درصد امکانات جهان اینجا در این کشور خداوند بزرگ برای ما به امانت گذاشته است. چرا ما استفاده نکنیم؟  ما نمی توانیم شعار یک عده ای است و ناکارآمدی را با همین نگاه غلط خودشان به جامعه القا می کنند و در مسیر ناکارآمدی جامعه را به سمت و سویی سوق می دهند که ما همیشه از عدم استقلال اقتصادی رنج ببریم. ما مستقل نیستیم.

 

وی با طرح این پرسش که چرا باید نوع نگاه غلط مسئولین در کنار این عدم خود باوری ما را به ارتباط با چند کشور خاص محدود کند، گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند که چرا ما باید صادراتمان را در حوزه اقتصادیمان فقط با چند کشور خاص داشته باشیم.

 

زاکانی تصریح کرد: ما در دولت یازدهم، دولت عزیزی که شعارش این بود که ما را چینی زده کرده اند و اینقدر از چین برای ما کالای بدلی آورده اند که دچار مشکلات متعدد شده ایم، صادرات چین به کشور ما در همین دوره 3-4 ساله 3 برابر شده است.

 

به گفته این سخنران حاضر در اولین نشست راهکارهای اجرایی اقتصاد چرا ما نباید اقتصاد خودمان را کارآمد کنیم و ارتباط و تعامل خودمان را با جهان خارج برقرار کنیم؟

 

وی تصریح کرد: اولا بازار 80 میلیونی خودمان را  با کالای با کیفیت دریابیم، ثانیا کشورهای همجوار خودمان را با 350 میلیون جمعیت دریابیم، ثالثا کشورهای اسلامی بازار جدی و اساسی با یک میلیارد و نیم جمعیت است، رابعا کشورهای خط مقاومت، کشورهایی که در جهان اسلام و مستضعفین در کنار هم قرار می گیرند و تا آمریکای لاتین، بقل گوش آمریکا ادامه پیدا می کنند، این ها میدان هایی هستند که بیشترین نیاز را در جهت ارتباط و تعامل و پیوستگی با آن ها می شود برقرار کرد. چرا این کار را نکردیم و عامل ناکارآمدی اقتصاد و مشکلات متعددی در کشور شدیم؟

 

زاکانی گفت: وقتی کشور فقط با یک ارز تبادل داشت و دلار را ملاک و میزان گرفت و فقط با چند کشور خاص بیشترین تبادلات خود را داشت، در یک برداشت اولیه و ظاهری به سرعت تحت تاثیر و اثرگذاری در مهار حرکت انقلابی خودش با تحریم قرار می گیرد.

 

 

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما نفت داریم و آمریکا نیازمند نفت ماست، گفت: ایران به تنهایی دارایی نفتش از روسیه و کل اروپا بیشتر است. ایران 3 برابر دارایی نفت آمریکا را دارد. از ما ناراحت هستند، بله! اما از ما بیشتر ناراحت هستند برای اینکه اثر انقلاب اسلامی در منطقه از 750 هزار میلیارد بشکه نفت آن را محروم می کند.

 

زاکانی گفت: وقتی ارتباطات خاص با کشورهای خاص برقرار می شود و فقط بر خام فروشی تاکید می شود، در اولین نگاه ما را تحریم می کنند. عجیب است ما دارایی داریم و نسبت به دارایی و فروش دارایی خودمان که آن ها نیاز دارند، تحریم می شویم  و نمی توانیم از ظرفیت های خودمان به واسطه ناکارآمدی استفاده کنیم.

 

وی با بیان اینکه ایران قریب به 2400 کیلومتر مرز آبی دارد، گفت: ایران یک کشور دریایی است؟ نه. اگر این سواحل ما را یک کشور می داشت ممکن نبود این سواحل مکران و شرایطی که ما در جنوب و جنوب شرق کشور را اینگونه رها کنند و چشممان فقط به یک کالا در کشور برای فروش به خارج بدوزند.

 

زاکانی تصریح کرد:هلند کل جغرافیای سرزمینی اش به اندازه مازندران و گلستان است، آب و هوا و شرایطش هم با یک نسبت مشخص آن طور است اما در برخی از اقلام فقط در عرصه کشاورزی جمعیت 17 میلیونی هلند برای 500 میلیون نفر کالا تولید می کند. بعد ما نزدیک به بیش از 4 میلیون نفر جمعیت در مازندران و گلستان داریم و نوع نگاه به این منطقه و شرایط چگونه است که ماحصل این شرایط ظرفیت های این منطقه را داریم از بین می بریم. جای جای کشور را ظرفیت بالایی دارد ولی به آن توجه نمی شود.

 

وی با بیان اینکه ناکارآمدی ریشه همه چیز است، گفت: فساد هم ناکارآمدی ایجاد می کند اما در بستر ناکارآمدی انواع و اقسام فسادها ایجاد می شود لذا بنده اول از ناکارآمدی شروع کردم.

 

این نماینده سابق مجلس گفت: مدیران دولتی ما یاد گرفته اند دائما دولت را بزرگتر و رقیب ملت کنند. مگر امام نفرمود که کار ملت را به ملت واگذار کنید؟ مگر رهبر معظم انقلاب نفرمود که دولت چابک بشود و کار را به ملت واگذار کند؟ مگر سیاست های اصل 44 قانون اساسی تصویب نشد؟ مگر سیاست های اقتصاد مقاومتی در سال 92 تصویب و ابلاغ نشد؟

 

وی افزود: ما با سیاست های ابلاغی اصل 44 چکار کردیم؟ برخوردی که با آن شد برخورد پشیمان کننده و عبرت آموزی است. هر موقع مدیران ما یادگرفتند که واگذار کنند و دولت را کوچک کنند، یاد اطرافیانشان افتادند. یاد این افتادند که آنچه دارند واگذار می کنند خیر و برکتش به کسانی برسد که مابه ازای دریافت آن خیرو برکت، جد و آبادشان بار خودشان را از این مملکت ببندند.

    نظر شما

    دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

    پربازدیدترین ها