رئیس دفتر حافظ منافع مصر در تهران:

پس لرزه سقوط اخوان المسلمین

کد خبر: 39872
|
15:21 - 1392/05/01
نسخه چاپی
رئیس دفتر حافظ منافع مصر در تهران با بیان اینکه رفتار اخوان‌المسلمین مصر در حکومت و پس از آن مطمئنا در سایر نقاط جهان انعکاس خواهد داشت، گفت: به زودی شاهد پس لرزه‌های کنار رفتن اخوان از حکومت مصر در منطقه خواهیم بود.
به گزارش اسلام آباد خبر به نقل از خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، ظهر امروز دوشنبه نشست بررسی حوادث مصر با حضور «خالد عماره» رئیس دفتر حافظ منافع مصر در تهران در محل روزنامه ایران برگزار شد.

در این نشست خالد عماره ضمن تشکر از برگزاری این نشست و حضور خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که آیا وی سفیر دولت فعلی است یا قبلی؟ گفت: من نماینده دولت مصر هستم. تشکیلات وزارت خارجه مصر با تغییر دولت تغییر نکرده، صرفا وزیر امور خارجه عوض شده است.

وی افزود: این مرحله‌ای که مصر در آن قرار گرفته است، مرحله سوم انقلاب نامیده می‌شود. مرحله اول مردم مصر موفق شدند حکومت نظامی را سرنگون کنند و در مرحله دوم به حکومت شورای نظامی حاکم پایان بدهند و در حال حاضر در مرحله سوم هستیم.

عماره با اشاره به اینکه مردم مصر در مرحله‌ای قرار دارند که آینده خود را مشخص خواهند کرد، افزود: در این مرحله نه یک گروه مانند گروه اخوان‌المسلمین که بزرگ و قابل احترام است و نه گروه‌های چپ و لیبرال بلکه ملت بزرگ مصر سرنوشت خود را تعیین می‌کنند.

رئیس دفتر حافظ منافع مصر در تهران گفت: هدف و پایه اساس مرحله سوم انقلاب ما ایجاد یک آشتی ملی است که در آن همه در حکومت مشارکت خواهند داشت و در حال حاضر یک انگیزه و تلاش مضاعف برای ایجاد آشتی ملی در کشورم وجود دارد.

وی با بیان اینکه یک کمیته ملی برای جمع کردن آرا و نظرات همه گروه‌ها ایجاد شده است، تصریح کرد: این کمیته با هدف ایجاد یک دولت که مدنظر همه مردم است به وجود آمده است، چرا که تا به حال دولتی که مورد نظر همه مردم باشند، وجود نداشته است و رئیس‌جمهور موقت اعلام کرده همه گروه‌ها می‌توانند در حکومت مشارکت داشته باشند.

عماره در این خصوص که آیا تحولاتی که در مصر رخ داد یک کودتای نظامی بوده است؟ و آیا اخوان‌المسلمین به یک مبارزه نظامی روی خواهد آورد؟ گفت: کودتای نظامی نبوده است، چرا که میلیون‌ها انسان به خیابان‌ها آمدند و مردم و مسئولین از خواسته مردم آگاه بودند حتی اخوان‌المسلمین از این خواسته خبر داشتند. اتفاقی نبود که به یکباره رخ داده باشد. مردم خواهان برگزاری انتخابات زود هنگام بودند.

وی افزود: 35 میلیون مصری به خیابان‌ها آمدند و تظاهرات کردند. هدف تسریع انقلاب بود چرا که مصری‌ها از ایجاد و بازگشت دیکتاتوری می‌ترسیدند. مصری‌ها نگران احتکار قدرت بودند چرا که تجربه حکومت مبارک را داشتند.

وی افزود: ارتش صرفا ضامن خواست ملت بود و همان کاری را که قبلا کرده بود انجام داد و از خواست ملت دفاع کرد و این با هدف جلوگیری از درگیری‌های بیشتر و اجرایی کردن خواست مردم بود.

رئیس دفتر حافظ منافع مصر در تهران با بیان اینکه ما وارد یک پروسه تصحیح شده‌ایم، گفت: افرادی که در رأس قدرت هستند یک نقشه راه را طراحی کردند. رئیس دادگاه قانون اساسی طبق قوانین قدرت دارد. اصلاحات در قانون اساسی انجام خواهد شد تا انتخابات برگزار شود.

عماره در خصوص برخی پیشنهادات برای مبارزه مسلحانه و حمل سلاح در مصر گفت: برخی افراد بی‌مسئولیت به دنبال این مسئله هستند ولی فکر نمی‌کنم به نتیجه برسند. تاکید می‌کنم با وجود دولتی که قانون و خواسته‌های ملت را قبول داشته باشد، دیگر مبارزه مسلحانه علیه آن کارساز نخواهد بود چرا که نه دولت و نه ملت مصر اجازه این کار را نخواهند داد؛ هر گونه تظاهرات مسالمت‌آمیز مجاز است اما اجازه حمل سلاح داده نمی‌شود.

وی با تاکید بر اینکه مردم مصر دموکراسی را می‌فهمند، در خصوص این که آیا برکناری مرسی برخلاف دموکراسی است، گفت: دموکراسی یک فرایند دو طرفه است. حاکم اعتبار خود را از مردم می‌گیرد و مردم حکومت و قدرت را بر اساس شرایطی به حاکم منتقل می‌کنند. اگر آن شرایط را حاکم نداشته باشد مردم آن را پس می‌گیرند.

رئیس دفتر حافظ منافع مصر در تهران افزود: مرسی روز اول عنوان کرد که اگر ملت از وی ناراضی باشند استعفا خواهد داد و ارتش مصر ضامن این توافق صورت گرفته بین حاکم و ملت مرسی بود، حال ارتش به عنوان ضامن آمد و خواسته ملت را اجابت کند.


عماره در خصوص تحولات مصر گفت: اکثر کشورها درک می‌کنند که چه اتفاقاتی پیش آمده است اگر احیانا ملتی بخواهد مسیر خود را تصحیح کند آنها هم درک خواهند کرد. کشورهایی که از اتفاقات مصر حمایت کردند نشان دادند که درک درستی از اراده ملت مصر دارند و تاکید می‌کنند اتفاقاتی که در مصر رخ می‌دهد خواست داخلی است و هیچ شخص یا کشوری از خارج در آن دخالتی ندارند.

رئیس دفتر حافظ منافع مصر در ایران افزود: همانطور که قبلا گفته‌ام آینده دموکراسی وابسته به خواست مردم است. قانون اساسی در حال تدوین است قانونی که در آن همه مردم نقش دارند ممکن است در آینده ملت ببینند آنچه که خواسته‌شان بوده پیش نمی‌رود و دوباره این اتفاقات تکرار شود.

وی در خصوص امکان نامزدی «عبدالفتاح سیسی» وزیر دفاع مصر در انتخابات ریاست جمهوری گفت: سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه این خبر را تکذیب کرده است.

رئیس دفتر حافظ منافع مصر در تهران در خصوص آینده اخوان‌المسلمین گفت: اخوان‌المسلمین در بین خود اختلافاتی دارند مخصوصا بین جوان‌ترها و قدیمی‌ترها. اتفاقی که در مصر رخ داد یک زلزله بود که ارتعاشات آن در کشورهای دیگر انعکاس خواهد داشت چرا که اخوان المسلمین مصر مادر تشکل‌های این جریان در سایر نقاط جهان است. رفتار اخوان المسلمین مصر در حکومت و پس از آن مطمئنا در سایر نقاط جهان انعکاس خواهد داشت و بر همین اساس پیش‌بینی می‌کنم در آینده هم شاهد این زلزله در سایر نقاط و تشکیلات اخوان خواهیم بود. 

    نظر شما

    دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

    پربازدیدترین ها