رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان اسلام‌آبادغرب :

زعفران؛ طلای سرخ اسلام‌آبادغرب با درآمدزایی بالا و مصرف آب پایین

کد خبر: 312215
|
00:29 - 1404/08/27
نسخه چاپی
زعفران؛ طلای سرخ اسلام‌آبادغرب با درآمدزایی بالا و مصرف آب پایین
کشت زعفران در اسلام‌آبادغرب با مصرف کم آب، درآمد بالا و کیفیت ممتاز، به‌عنوان گزینه‌ای اقتصادی و پایدار برای کشاورزان منطقه در حال گسترش است.

به گزارش اسلام آباد خبر ،بهرام جمشیدی،  در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی «اسلام‌آبادخبر» از توسعه کشت زعفران به‌عنوان یکی از راهکارهای مؤثر در مدیریت منابع آبی و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه خبر داد. 

وی با اشاره به سطح زیر کشت زعفران در سال جاری گفت: در حال حاضر حدود ۵۰ هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت زعفران قرار دارد. با توجه به تراکم بوته، نحوه آبیاری و تنش گرمایی تابستان امسال، میانگین برداشت بین ۸ تا ۱۰ کیلوگرم در هر هکتار بوده است. این در حالی است که در سال گذشته، میانگین عملکرد بین ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم در هکتار ثبت شده بود.

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان اسلام آبادغرب گرمای شدید تابستان ۱۴۰۴ را از عوامل کاهش عملکرد دانست و افزود: عوامل مؤثر بر عملکرد زعفران شامل تراکم بوته، نوع خواب پیاز، زمان‌بندی مناسب آبیاری و مدیریت منابع آبی است. این محصول تنها به دو نوبت آبیاری در شهریور و مهر نیاز دارد و از این نظر، جایگزین مناسبی برای کشت‌های پرآب‌بری مانند چغندر قند به‌شمار می‌رود.

 وی با اشاره به مزایای اقتصادی این محصول گفت: با میانگین عملکرد حدود ۱۰ کیلوگرم در هکتار، هر هکتار زعفران می‌تواند حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان درآمد ایجاد کند. از این میزان، تنها ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان هزینه تولید است و مابقی سود خالص کشاورز خواهد بود. وی افزود: هزینه اولیه کشت زعفران در سال اول بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان است که عمدتاً در شهریورماه انجام می‌شود. این کشت تا ۷ تا ۹ سال آینده نیاز به هزینه‌ مجدد ندارد و تنها مراقبت سالانه از جمله مبارزه با علف‌های هرز لازم است.

 جمشیدی با تأکید بر کیفیت بالای زعفران تولیدی در اسلام‌آبادغرب گفت: زعفران این منطقه از نظر عطر، رنگ و طعم در سطح بسیار بالایی قرار دارد و همین موضوع موجب شده خریداران زیادی از سراسر کشور، به‌ویژه از استان خراسان جنوبی، برای خرید مستقیم به شهرستان مراجعه کنند.

وی از تلاش برای ثبت برندهای محلی زعفران خبر داد و افزود: با ثبت برند و راه‌اندازی واحدهای بسته‌بندی در شهرستان، می‌توان ارزش افزوده بیشتری برای کشاورزان ایجاد کرد و محصول را با قیمت واقعی به بازار عرضه نمود.

 جمشیدی در پایان با اشاره به حمایت‌های فنی و آموزشی گفت: جهاد کشاورزی اسلام‌آبادغرب با پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان، هر ساله کلاس‌های آموزشی، تأمین نهاده‌ها و حضور کارشناسان در مزارع را در دستور کار دارد. به کشاورزان توصیه می‌کنیم با توجه به مزایای اقتصادی و زیست‌محیطی، کشت زعفران را جایگزین محصولات پرآب‌بر کنند. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

انتهای خبر/

    نظر شما

    دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد