اقبال شاکری:

تعرفه‌گذاری هوشمند بر واردات/ حذف معافیت‌ واردات ماشین‌آلات در مقابل حمایت از تولید داخلی

کد خبر: 308757
|
16:20 - 1401/06/19
نسخه چاپی
تعرفه‌گذاری هوشمند بر واردات/ حذف معافیت‌ واردات ماشین‌آلات در مقابل حمایت از تولید داخلی
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اهمیت حمایت از تولید ملی گفت: باید واردات به‌گونه‌ای باشد که به تولید داخلی ضربه نزند، در همین رابطه نیز موضوع تعرفه‌گذاری هوشمند بر واردات اتخاذ شده است تا علاوه بر حذف ممنوعیت‌ها، معافیت نیز به واردات کالایی به مشابه تولید شده در داخل را دارد اعطا نشود.

به گزارش اسلام آباد خبر ،به نقل از  خبرنگار اقتصادیشبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ یکی از موضوعات مهم در زمینه توسعه صنعتی کشور، مبحث توسعهصنایع ماشین‌سازی و ابزارآلات صنعتی و کشاورزیاست که با سیاست‌گذاری صحیح موجب توسعه صنعتی کشور می‌شود.

دراین‌رابطه مهم است توجه داشته باشیم که استراتژی توسعه صنعتی مبتنی بر توسعه صنعت ماشین سازی و ابزارآلات است، لذاجلوگیری از وارداتدر این موضوع به شکل‌گیری صنعت به معنای واقعی و نه مونتاژ و همچنین صادرات ماشین‌آلات خواهد شد.

بیشتر بخوانید:
واردات بی‌ رویه، عامل خروج ارز و نابودی فرصت‌ های شغلی

بر همین اساس،باید از یک سوواردات ماشین‌های ساخته شدهو آماده باید کاهش یابد و از سوی دیگر شرایطی مهیا شود که صنعت ماشین‌سازی در کشور به‌گونه‌ای مدیریت شود تا شاهد شکل‌گیری این صنعت و در نهایت رسیدن به توسعه صنعتی پایدار در ساخت صفر تا صد ماشین‌آلات صنعتی و کشاورزی باشیم.

البته باید در نظر داشته باشیم که بدون ساخت ماشین‌آلات صنعتی که عامل تولید هستند تولید به‌نوعی مونتاژ منتهی خواهد شد که در سال‌های اخیر دیدیم که این اتفاق در صنعت خودروسازی فعلی رخ  داد و عملاً با رویکردواردات ماشین‌آلات صنعتیبه‌جای تولید آن‌ها در داخل کشور، صنعت مادر در این حوزه ایجاد نشد و توسعه صنعتی به معنی اصلی خود رخ نداد و موجب شد با تشدید تحریم‌ها این صنایع ضعیف عمل کنند.

 

لزوم حمایت از تولید ماشین‌آلات صنعتی و کشاورزی در داخل کشور


اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتگو باراه دانا؛ در خصوص لزوم حمایت از تولید ماشین‌آلات در داخل کشور اظهار کرد: این موضوع به‌ویژه پس از اعمال تحریم‌های ظالمانه و ضدبشری آمریکا و اینکه کشور به سمت اقتصاد مقاومتی سوق داده شد، بسیار موردتوجه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: این بحث فقط در ارتباط با ماشین‌آلات مطرح نیست و در همه زمینه‌ها وجود دارد. ما در ارتباط با صنایع سبک مانند تجهیزات پزشکی و تجهیزات بادقت بالا، خدمات، تولیدات دارو و مواد غذایی پیشرفت‌های خوبی در زمینه تولید داخلی داشته‌ایم. آثار این رشد را در دوران کرونا به‌خوبی مشاهده کردیم. همین امر باعث شده است که معاونت علم و فناوری ریاست‌جمهوری، وزارت علوم و بهداشت و مراکز دیگری که با فناوری‌ها سروکار دارند به حمایت از تولید داخلی برخیزند.

تصویب طرح جهش اقتصاد دانش‌بنیان


وی در ادامه گفت: آخرین اقدامی که در مجلس در خصوص حمایت از تولید داخلی انجام شده، تصویب طرح جهش اقتصاد دانش‌بنیان بوده و اینها قوانین پیشرو، انقلابی و حمایتگرانه از تولید داخلی به‌ویژه تولیدات دانش‌بنیان و فناورانه هستند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در ارتباط با صنایع سنگین یک الی دو شرکت در کشور حضور دارند که خیلی خوب کارکرده‌اند. اما آن‌قدر نیازهای داخلی زیاد است که تولیدات آن‌ها کافی نیست. به نظر می‌رسد، در این زمینه نیاز به همت بیشتری داریم تا این حوزه نیز مانند بخش خدمات و صنایع سبک پیشرفت داشته باشد.

وی ادامه داد: نظر شخصی من این است که ضمن حمایت از تولیدات داخلی باید بهواردات هدفمنداقدام کنیم؛ ولی اولویت باید با حمایت از تولید ملی باشد، اما تا زمانی که تولیدکنندگان داخلی آن‌قدر پیشرفت می‌کنند که می‌توانند بازار داخل را تأمین کنند، باید برای رفع نیازهای خود به واردات بپردازیم.

واردات به‌گونه‌ای باشد که به تولید داخلی ضربه نزند


این نماینده مجلس با اشاره به اینکهوارداتباید به‌گونه‌ای باشد که به تولید داخلی ضربه نزند، گفت: به همین واسطه موضوعتعرفه‌گذاری هوشمند بر وارداتمورد تأکید است تا علاوه بر حذف ممنوعیت‌ها، معافیت نیز به واردات در مقابل تولید داخل اعطا نشود. اما به رفع نیازهای ما بپردازد و بخش‌هایی را که تولید ملی نمی‌تواند جوابگو باشد، تأمین کند. ما نمی‌توانیم ۵ الی ۶ سال صبر کنیم که به طور مثال واگن‌های قطار و مترو به‌صورت کامل در داخل تولید شود. در این بازة زمانی نیازهایی داریم که باید با واردات رفع کنیم. اما باز هم تأکید می‌کنم که اینواردات باید به‌صورت هدفمندباشد و به تولید داخلی لطمه نزند.

وی گفت: باید هدف اصلی افزایش تکنولوژی داخلی باشد و فناوری را به کشور وارد کنیم تا در نهایت خودمان به تولید ماشین‌آلات بپردازیم. همان‌طور که تا کنون توانسته‌ایم در حوزه خدمات و تولید صنایع سبک پیشرفت داشته باشیم، باید بتوانیم در زمینة تولید صنایع سنگین و به‌ویژه تجهیزات و ماشین‌آلات سنگین سرمایه‌گذاری‌های لازم را داشته باشیم. ارائة تسهیلات خوب با نرخ مناسب باید در دستور کار قرار بگیرد.

نقش شرکت‌های دانش بنیان در تولید ماشین آلات صنعتی باید پررنگ شود


شاکری خاطرنشان کرد: باید بخش‌های داخلی و دستگاه‌های اجرایی موظف باشند، خریدهای خود را حتی‌الامکان از تولیدکنندگان داخلی تهیه کنند. تا جایی باید تولید ماشین‌آلات در داخل کشور رشد کند که بتوانیم به صادرات آن‌ها بپردازیم. الان در برخی از صنایع سبک صادرات به خارج از کشور را داریم. ما شرکت‌های دانش‌بنیان زیادی در کشور داریم که در حوزه ماشین‌آلات می‌توانند فعال شوند.

وی در پایان گفت: صنایع تولیدی مادر از جمله ماشین‌سازی نیاز به حمایت دارند و باید این موضوع در دستور کار باشد. برخی بهواردات بی‌رویهعادت کرده‌اند و به سود حاصل از آن وابسته شده‌اند. باید با این افراد مقابله کنیم وواردات هدفمنددر دستور کار قرار دهیم نهواردات ماشین‌آلاتآماده‌به‌کار را و سرمایه‌گذاری در ساخت ماشین‌آلات را در ستور کار قرار دهیم تا در بلندمدت منافع آن به مردم برگردد.

    نظر شما

    دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

    آخرین مطالب