لزوم عرضه صحیح ارز نیمایی/ کالاها بر اساس مزیت اقتصادی و با ارزی واحد قیمت‌گذاری شوند

کد خبر: 308531
|
16:54 - 1401/05/04
نسخه چاپی
لزوم عرضه صحیح ارز نیمایی/ کالاها بر اساس مزیت اقتصادی و با ارزی واحد قیمت‌گذاری شوند
لزوم عرضه صحیح ارز نیمایی/ کالاها بر اساس مزیت اقتصادی و با ارزی واحد قیمت‌گذاری شوند : یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به توانایی ایران در کشاورزی گفت: وجود ارز چندنرخی در سال‌های اخیر موجب شد، کشاورزی از صرفه اقتصادی بیفتد و امروز اصلاحات اقتصادی یک امیدواری ایجاد کرده تا روند اشتباهات گذشته در کنار تک نرخی شدن ارز، جبران شود. شبکه اطلاع رسانی راه دانا

به گزارش اسلام آباد خبر ،همایون دارابیکارشناس بازار سرمایه در خصوصحذف ارز ترجیحیدر اصلاحات اقتصادی گفت: مشکلات اقتصادی در سال‌های اخیر به‌خصوص دوره دوم دولت دوازدهم موجب شد تا طی چند سال اخیر امنیت غذایی کشور نسبت به قبل کاهش و وابستگی به واردات افزایش یافت.

 

پایین بودن نرخ ارز ترجیحی موجب شدواردات افزایش یابد


وی ادامه داد: مشکل اساسی به این موضوع برمی‌گشت که ارز ترجیحی و ارز نفتی ارزان‌قیمت بود. این موضوع باعث می‌شد واردات کالاهای خارجی افزایش یابد و چون عمده این کالاها کشاورزی هستند با این ضریب وابستگی بالایی که در موضوع نهاده‌ها و محصولات خوراکی از جمله روغن، شکر، برنج، گندم و ... را داریم، ضربه جدی به کشور وارد شد.

وی افزود: باتوجه‌به اینکه کشور ما بسیار وسیع با امکانات قابل‌ملاحظه‌ای برای کشاورزی است.حذف ارز ۴۲۰۰ یک امیدواری ایجاد می‌کند تا روند اشتباهات گذشته تا حدودی جبران شود. اما وجود از چندنرخی موجب شد که کشاورزی از صرفه اقتصادی بیفتد و در این چند سال اخیر ضربه قابل‌ملاحظه‌ای به تولید داخلی زده شود.


کالاها باید بر اساس یک قیمت ارز واحد و مزیت اقتصادی قیمت و تعرفه‌گذاری شوند


این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: باید یک قیمت ارز واحد داشته باشیم و کالاها را بر اساس مزیت اقتصادی قیمت‌گذاری و تعرفه‌گذاری کنیم. به همین دلیل است که در کشورهای همسایه ما و در حوزه خاورمیانه امکان واردات محصولات کشاورزی به‌راحتی وجود ندارد و همه این کشورها سعی دارند با سیاست‌گذاری‌های مختلف صنعت کشاورزی خود را حفظ کنند.

وی تصریح کرد: اگر ارز نیمایی با نرخ صحیحی عرضه و تعرفه‌ها اصلاح شود، امکان دارد از چنبره وارداتی که در حال حاضر وجود دارد خارج شویم.

دارابی با بیان اینکه در کنار حذف ارز ترجیحی باید به سبد غذایی خانوار توجه ویژه‌ای شود،  تصریح کرد: حذف ارز ترجیحی و پرداخت یارانه مستقیم اقدام درستی بود. همگام با حذف ارز ترجیحی باید یارانه‌ای برای جبران افزایش قیمت کالاها و در قالبکالابرگ الکترونیکدر اختیار مردم به‌خصوص اقشار دهک‌های پایین قرار گیرد تا سفره خانوار کوچک نشود.


نباید قدرت خرید مردم کاسته شود


وی با تأکید بر اینکه نباید قدرت خرید مردم کاسته شود گفت: صحبت‌های از ارائهکالا کارتبه مردم است که این پیشنهاد معقولی به نظر نمی‌رسد چرا که وجه نقد و یارانه بهترین جایگزین برای حذف ارز ترجیحی است و قدرت انتخاب برای خرید کالا به خود خانوار داده می‌شود تا به اقتضای نیاز خرید کند و در صورت عدم نیاز این مبلغ را صرف مخارج دیگر کنند.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در پرداخت یارانه نباید اشتباهات دهه‌های قبل مجدد تکرار شود. باید دهک‌های پردرآمد و بالا از دریافت یارانه حذف و این مبلغ به نیازمند واقعی برسد. بعلاوه دولت همگام با افزایش قیمت اقلام اساسی به رقم آن نیز بیفزاید تا فشار مضاعفی برای اقشار کم‌درآمد برای تأمین نیازهای معیشتی وارد نشود.


نظر ۱۰ کارشناس اقتصادی در زمینهتخصیص یارانه نقدی یا کالابرگ به مردم

 

    آخرین مطالب