مشکلات اجتماعی ریشه در عدم سلامت خانواده دارد/ فضای مجازی کانون خانواده‌ها را با چالش مواجه کرده است

کد خبر: 308527
|
16:20 - 1401/05/03
نسخه چاپی
مشکلات اجتماعی ریشه در عدم سلامت خانواده دارد/ فضای مجازی کانون خانواده‌ها را با چالش مواجه کرده است
مشکلات اجتماعی ریشه در عدم سلامت خانواده دارد/ فضای مجازی کانون خانواده‌ها را با چالش مواجه کرده است : انسان ها در خانواده متولد می‌شوند و خانواده اولین نهاد اجتماعی است که فرد در او رشد می‌کند و به طور خلاصه می‌توان گفت سعادت جامعه در گرو سلامت خانواده است. شبکه اطلاع رسانی راه دانا

به گزارش اسلام آباد خبر ،به گزارششبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل ازمرصادنیوز، اهمیت و جایگاه خانواده بر هیچ کس پوشیده نیست. انسانها از کودکی در کانون خانواده رشد می یابند و معمولاً انسان هایی از موفقیت بیشتری برخوردارند که کانون خانواده آنها گرمتر و محکم تر بوده است.

از سال ۱۳۸۶ روز ۲۵ ذیحجه به عنوان روز ملی خانواده و تکریم بازنشستگان در تقویم رسمی کشور درج شده است؛ علت انتخاب این روز شأن نزول آیه «هل اتی» در سوره دهر که راجع به خانواده و استحکام پایه‌های آن است، عنوان شده است. این سوره در شأن اهل بیت پیامبر (ص) است و به همین مناسبت از سوی شورای فرهنگ عمومی همراه با تکریم بازنشستگان روز خانواده نیز نام گذاری شده است.

فضای مجازی کانون خانواده ها را با چالش بزرگی مواجه کرده است

غلامرضا محمدی در گفتگو با مرصادنیوز ضمن تبریک 25 ذی الحجه که به عنوان روز ملی خانواده نامگذاری شده است، اظهار کرد: نخستین حکمت تشکیل خانواده که قرآن کریم ، آن را با صراحتْ بیان کرده است، رسیدن به آرامش روانى است.

مسئول مرکز فرهنگی خانواده سپاه حضرت نبی اکرم(ص) استان کرمانشاه افزود: خانواده اولین کلاس برای هر انسانی  است که اگر دروس مهم زندگی از جمله تعامل، محبت، گذشت و احترام در کانون خانواده به اشتراک گذاشته شود، مایه آرامش و تعالی انسان می شود.

وی گفت: سعادت زن و مرد، در این است که از سنت های آفرینش خارج نشوند و تحت تأثیر جذبه های سطحی و زودگذر قرار نگیرند.

وی با اشاره به اینکه بیشتر مشکلات رفتاری و اجتماعی ریشه در عدم سلامت خانواده دارد، تصریح کرد: اکثر افرادی که از سلامت روان بهره مند هستند در کانون گرم خانواده مهر و محبت را تجربه کرده و روابط موفقی با سایر اعضاء داشته اند‌.

دکتر محمدی بیان کرد: امروزه دست آوردهای مدرنیته همچون فضای مجازی کانون خانواده ها را با چالش بزرگی مواجه کرده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از افراد در خانواده ها تحت تاثیر ساختار زدایی ناشی از جایگزینی فضای مجازی به جای فضای واقعی دچار فاصله شده اند، خاطرنشان کرد: ضرورت ایجاب می کند که همه دستگاهها و متولیان امر در حوزه و دانشگاه، آموزش و پرورش و فضای رسانه ای کشور دست در دست هم (با یک پروتکل واحد) برنامه پیشنهادی خود را برای احیای نظام گرم خانوادگی پیاده کنند.

هیچ آسیب اجتماعی را بدون توجه به نهاد خانواده نمی توان مطالعه کرد

فرشته ایزدی در گفتگو با مرصادنیوز با اشاره به اینکه خانواده، رکن اساسی هر جامعه و نقطه آغازین زندگی اجتماعی انسان‌ها و نخستین کانون تمدن و آرامش بشری است، اظهار کرد: ازدواج به موقع در سلامت و امنیت محیط تأثیر فراوانی دارد.

این کارشناس ارشد جامعه شناسی افزود: خانواده مانند یک مدرسه عمل می‌کند و اولین مکانی است که فرهنگ و تمدن، ارزش‌های اخلاقی، زمینه‌های تکامل و تحول را به فرد انتقال می‌دهد.

 

وی با اشاره به اینکه اکثر مسائل و مشکلات اجتماعی فرد ریشه در عدم سلامت خانواده دارد، گفت: خانواده‌ای که کنترل اجتماعی بر روی فرزندانش ندارد، روند درونی کردن ارزش‌ها را با مشکل روبه رو می‌کند و راه فرهنگ سازی را به انحراف می‌کشاند.

این دانش آموخته جامعه شناسی ادامه داد: کودکانی که دچار کمبود مهر و محبت هستند از بقیه افراد بیشتر در خطر منحرف شدن از معیارهای جامعه هستند و رفتارهای ناسالم را به نسل بعد منتقل می‌کنند.

ایزدی گفت: هیچ آسیب اجتماعی را بدون توجه به نهاد خانواده نمی توان مطالعه کرد، حتی دموکراسی هم از خانواده آغاز می شود.

 اختلاف و چالش‌های متفاوت در روند زندگی هر شخصی طبیعی است

وی خاطرنشان کرد: خانواده سالم به این معنا نیست که اصلا مشکلی برایشان پیش نمی آید چرا که وجود اختلاف و چالش‌های متفاوت در روند زندگی هر شخصی طبیعی است اما در خانواده سالم افراد با مهارتی که دارند اوضاع را به بهترین نحو کنترل می‌کنند.

به گزارش مرصادنیوز، اگر افراد در آغاز جوانی ازدواج کنند به زندگی خانوادگی وابسته و دلگرم می شوند و از ولگردی و بسیاری از مفاسد اخلاقی و اجتماعی مصون می مانند.

انسان ها در خانواده متولد می‌شوند و خانواده اولین نهاد اجتماعی است که فرد در او رشد می‌کند و به طور خلاصه می‌توان گفت سعادت جامعه در گرو سلامت خانواده است.

انتهای پیام/

    آخرین مطالب