فاطمی عقدا در گفت‌وگو با راه دانا مطرح کرد؛

مسکن در دوران آخوندی بدترین شرایط را بعد از انقلاب داشت/ راهکار برای ثبات قیمت مسکن

کد خبر: 306555
|
15:36 - 1399/10/07
نسخه چاپی
مسکن در دوران آخوندی بدترین شرایط را بعد از انقلاب داشت/ راهکار برای ثبات قیمت مسکن
رئیس سابق مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه عوامل اقتصادی باعث افزایش قیمت مسکن شد و این افزایش حبابی نیست، گفت: مسکن در دولت یازدهم و وزارت عباس آخوندی بدترین شرایط را در بعد از انقلاب داشت و سیاست‌های دولت، برخورد قهر آمیز با این بخش بود.

به گزارشاسلام آباد خبر، سید محمـود فاطمی عقدا، رئیس سابق مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادیشبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در مورد سخنان وزیر راه و شهرسازی مبنی بر اینکه قیمت مسکن حبابی است، اظهار کرد: حبابی نیست، زیرا افزایش قیمت متاثر از افزایش تورم در کشور و رشد صعودی بازارهای موازی مانند بورس، طلا و ارز است؛ زیرا مسکن به عنوان یک کالای سرمایه‌ای در کشور ما سعی می‌کند ارزش خودش را حفظ دارد.

 
 
چرا قیمت مسکن حبابی نیست؟
 
وی افزود: افزایش قیمت مسکن ناشی از تحولات اقتصادی و رشد نرخ تورم روزافزون اقتصاد ایران است و حبابی نیست که یک دفعه قیمت بالا رفته باشد، زیرا علت رشد قیمت آن به دلیل افزایش هزینه‌ها مانند نیروی کار، حمل و نقل، انرژی، هزینه‌های صدور مجوز ساخت و... است.
 
این کارشناس حوزه مسکن گفت: سرجمع هزینه‌های ساخت و ساز مسکن در کشور بالا رفته و از سوی دیگر ارزش پول ملی به شدت افت کرده است و حفظ سرمایه در این شرایط، چاره‌ای جز این ندارد که ارزش خودش را بالا بکشد.
 
فاطمی عقدا تصریح کرد: حباب زمانی ایجاد می‌شود که قیمت بدون هیچ دلیلی و عوامل موثری افزایش یابد، ولی برای افزایش قیمت مسکن دلیل وجود دارد و افزایش قیمت عوامل باعث آن شده است.
 
وی تاکید کرد: بخش اعظم افزایش قیمت مسکن به دلیل کاهش شدید ارزش پول ملی و به تبع آن افزایش قیمت عوامل موثر در ساخت مسکن است و بخشی از افزایش قیمت هم به تعادل بخشی این بخش از اقتصاد در مقایسه با بخش‌های دیگر مانند بازارهای موازی است.
 
 
سیاست قهری دولت تدبیر و امید با بخش مسکن/ افزایش قیمت حاصل وزارت عباس آخوندی است
 
این کارشناس در مورد سیاست دولت تدبیر و امید در بخش مسکن، گفت: در دولت یازدهم و وزارت عباس آخوندی تقریبا بدترین شرایط، بعد از انقلاب را بخش اقتصاد مسکن شاهد بودیم؛ متاسفانه سیاست‌های غلط دولت و جهت گیری اشتباه و برخورد قهر آمیز با بخش مسکن بخصوص مسکن مهر باعث شرایط امروز شد.
 
فاطمی عقدا با تاکید بر اینکه وضعیت کنونی در بخش مسکن متاثر از سیاست‌های دولت یازدهم است، اضافه کرد: در دولت دوازدهم و حضور محمد اسلامی در وزارت راه و شهرسازی با اعلام سیاست‌هایی، امید می‌رفت که اقدامات موثر رخ دهد.
 
 
۵میلیون واحد مسکونی انباشته در دولت یازدهم و دوازهم
 
وی ادامه داد: البته طرح اقدام ملی مسکن که به عنوان مسکن حمایتی مطرح شد؛ هنوز اجرایی نشده و مردم آن را ندیدند؛ از سوی دیگر شرایطی که برای آن تعیین کردند، با توجه به وضعیت اقتصاد کشور و هزینه‌های نسبتاَ بالا؛ بازپرداخت تسهیلات در توان خیلی از گروه‌های هدف نیست و هنوز نتوانسته موثر واقع شود.
 
رئیس سابق مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: دولت یازدهم و دوازهم حدود ۵میلیون واحد مسکونی انباشته بر تقاضا افزایش یافته که این موضوع شرایط را هم برای دولت و همه مردم سخت کرده است.
 
فاطمی عقدا افزود: یکی از دلایل رشد قیمت مسکن در هر ماه متاثر از عرضه پایین و نیاز انباشته است که اثر خودش را در بازار نشان می‌دهد؛ امروز چند میلیون واحد مسکونی کم داریم و بخش عرضه کم و تقاضا در بازار بالا است به همین دلیل عرضه کنندگان قیمت‌ها را افزایش می‌دهند.
 
 
مالیات بر خانه‌های خالی موثر اما راه خروج از بحران نیست/ راهکار برای ثبات قیمت در بخش مسکن
 
وی در مورد قانون مالیات بر خانه‌های خالی بیان کرد: فعلا قانون آن تصویب شده ولی اجرای آن خیلی نمی‌تواند تاثیر داشته باشد. تنها راه خروج از بحران و ثبات قیمت مسکن، عرضه مورد نیاز آن به بازار است.
 
این کارشناس بخش مسکن تصریح کرد: مسکن یک سرپنا است و هر خانواری براساس قانون و عرف باید خانه داشته باشد؛ اگر نسبت بین عرضه و تقاضا ایجاد و حفظ شود، افزایش بی‌دلیل قیمت رخ نخواهد داد؛ مگر شرایط خاص ایجاد شود.
 
فاطمی عقدا گفت: تنها راهکار، اقدام در سطح ملی برای ساخت و ساز گسترده است و باید برای تامین مسکن هدف گذاری شود، مثلاَ در هر استان متناسب با نیاز واقعی انبوه سازی رخ دهد و صنعت ساختمان بخصوص با رویکرد صنعتی سازی و تولید انبوه راه بیفتد که منجر به کاهش قیمت خواهد شد؛ زیرا زمانی که در بخش تقاضا فشاری نباشد، مطمئنا قیمت‌ها به سمت پایین حرکت خواهد کرد.
 
 
 
وام خرید مسکن اثر تورمی دارد/ بانک‌ها نیاز سازنده را تامین نمی‌کنند
 
وی در مورد پرداخت وام مسکن و افزایش مبلغ آن، اظهار داشت: اگر در جهت عرضه و ساخت، تسهیلات پرداخت شود، اثر آن مثبت خواهد بود ولی در جهت خرید و تقاضا می‌تواند تاثیر تورمی داشته باشد. 
 
این کارشناس افزود: بانک‌ها در زمینه ساخت مسکن، نیاز سازنده را تامین نمی‌کنند؛ در حالی که تسهیلات باید حداقل ۷۰ درصد از هزینه‌های ساخت را پوشش دهد و بعد به خریدار منتقل شود؛ متاسفانه تسهیلات در کشور ما دو بخش است که یک بخش به خریدار و بخش دیگر به سازنده داده می‌شود.
 
فاطمی عقدا گفت: اگر میزان تسهیلات بخش مسکن  تجمیع و به سمت تولید هدایت شود، می‌تواند تاثیر بیشتری به کاهش قیمت داشته باشد؛ حتی این موضوع به نفع خریدار و مردم هم خواهد بود؛ زیرا این وام به او منقل می‌شود.
 
انتهای پیام

    نظر شما

    دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد