با خوردن این دانه های ریز قهوه ای به جنگ گرما بروید

کد خبر: 26682
|
15:41 - 1392/04/04
نسخه چاپی
به نظر من که شیطان و بازیگوش هستند، مدام باید با قاشق دنبالشان کنی که نروند ته ظرف جا خوش کنند. یک نظر دیگر هم راجع بشان دارم، اینکه هیچوقت نمی شود بین دندان ها به دام انداختشان و حسابی ته مزه اش را حس کرد.
 
با همه این ها همیشه بوده اند، از زمان پارچ های بلور و قدیمی مادربزرگ ها تا لیوان های دسته بلند امروزی، همیشه شربت خاکشیر یار روزهای گرم تابستان ما ایرانی ها بوده است.
 
 از بیرون که بیایی و یک ذره گونه هایت از گرما سرخ باشد از دهان همه می شنوی شربت خاکشیر بخور، دوای قدیم گرمازدگی ست این شربت.
 
 دانه های ریز ریز و قهوه ای خاکشیر هیچوقت جایشان را به قرص و شربت های مختلف داروخانه ها نمی دهند و هیچ وقت هیچ دارویی به اندازه یک شربت خاکشیر خنک و پرملات نمی تواند جلوی گرما زدگی آدمها را بگیرد.
 
بعضی ها هم با آبلیمو و گلاب درستش می کنند، یک پارچ بزرگ، تا نیمه آب و بعد چند قاشق آب لیمو و بعد دانه های خاکشیر و چند قطره گلاب هم بزنی تنگش و قطعه های یخ را هم در شربتت شناور کنی و بعد نوش جان.
 
قدیمی ها همیشه یک چیزهایی می دانستند که توصیه می کردند و این توصیه ها آنقدر تجربه شد تا امروز به دست ما رسیده و حالا تابستان که می شود همه ما سراغ مغازه های عطاری می رویم و چند سیر خاکشیر برای روزهای گرما ذخیره می کنیم.
 
 به جر اثر ضد گرما و خنک کنندگی چند جا خوانده ام که خواص دیگری هم دارد، هم تب بر است و هم کهیر و التهابات پوستی را بهتر می کند، می گویند برای اسهال و دفع سنگ کیله و رفع جوش های صورت هم خوب است، حتی شنیده ام زخم و جراحات را هم خوب می کند. و خیلی چیزهای دیگر که ممکن است ما ندانیم و خدا در همین دانه های کوچک که با چشم به سختی دیده می شوند جاسازی کرده است.
 
 این دانه ها تخم گیاه یکساله خاکشیر است، دانه هایی ریز که کمی به درازی می زنند و یا قهوه ای هستند یا قرمز تیره.
 
 از بحث قدیمی ها و تجربه و داروی گیاهی و عطاری که خارج شویم و سراغ علم روز و یک کارشناس تغذیه برویم تایید می کند خاکشیر برای پیشگیری از گرما زدگی خوب است.
 
 فرزاد بابایی کارشناس تغذیه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، با اشاره به اینکه در دمای بالا متابولیسم بدن افزایش می یابد و از دست دادن آب از طریق عرق بیشتر می شود، گفت: از دست دادن آب مقداری از الکتریولت های بدن را نیز خارج می کند که مصرف خاکشیر به دلیل داشتن پتاسیم می تواند تا حدودی کمبود الکترولیت را جبران کند.
 
 وی خاشکیر و تخم شربت را از جمله دانه های دارویی عنوان کرد که برای مقابله با گرما و پیشگیری از گرمازدگی مفید هستند.
 
به گفته این کارشناس تغذیه، بر اساس طب قدیم طبیعت خاکشیر خنک است و به علاوه احتمالا باعث افزایش جذب آب از طریق دستگاه گوارش می شود.
 
 این کارشناس تغذیه یادآوری کرد: خاشکیر معمولا به صورت شربت مصرف می شود اما بهتر است از زیاد شیرین کردن این شربت خودداری شود چون ممکن است باعث افزایش غلظت خون شود.
 
 و فکر می کنم حالا که یک کارشناس علم روز هم خواص ضد گرمایی خاکشیر را تایید کرد با خیال راحت می توان این شربت تابستانی را تهیه کرد و با خوردن این دانه های ریز قهوه ای به جنگ گرما رفت.

    نظر شما

    دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

    آخرین مطالب

    پربازدیدترین ها