اسلام آباد خبر16:05 - 1403/05/05
فرمانده سپاه ناحیه اسلام آبادغرب مطرح کرد

عملیات مرصاد قله افتخارات رزمندگان اسلام است

فرمانده ناحیه اسلام آبادغرب گفت : عملیات مرصاد قله افتخارات رزمندگان اسلام و یکی از صحنه های حضور درخشان مردم و نیروهای مسلح در دوران دفاع مقدس است که باید برای نسل جوان و نوجوان بازگو شود.

به گزارش اسلام آباد خبر ،سرهنگ پاسدار بهزاد یوسف وند فرمانده سپاه ناحیه اسلام آبادغرب در گفتگو با خبر نگار اسلام آبادخبر ،سال 67 سال سخت و پیچیده ای از لحاظ نظامی برای جمهوری اسلامی ایران شده بود. رژیم بعث عراق حملات متعدد و سنگین خود را بیشتر کرده بود. این در حالی بود که قطعنامه 598 در 27 تیرماه سال 66 و برای پایان دادن جنگ بین ایران و رژیم بعث عراق به تصویب شواری امنیت رسیده بود، اما مسئولین سیاسی و نظامی ایران به دلایل مختلفی که یکی از آنها عدم اطمینان به اجرای مفاد قطعنامه توسط دشمن و حامیانش بود، آن را نپذیرفته بودند. سرانجام پس از مذاکرات و بررسی های مختلف به خصوص بعد از شلیک ناو هواپیمابر وینسنز به هواپیمای مسافربری ایران بر فراز خلیج فارس و کشته شدن 290 غیرنظامی و حمله به دهلران، تصمیم بر پذیرش قطعنامه شد و روز 27 تیرماه سال 67 پذیرفته شد. 

فرمانده ناحیه اسلام آباد غرب اظهار داشت : بعد از پذیرش قطعنامه 598 از سوی ایران، مجاهدین خلق بر اساس یک زمان‌بندی 33 ساعته و با بهره‌گیری از 25 تیپ پیاده مکانیزه و حمایت آتش پشتیبانی ارتش عراق، دوشنبه 3 مرداد 1367 در ساعت 14:30 با عبور از مرز خسروی، عملیات فروغ جاویدان را آغاز کردند.

 وی افزود‌ : ستون نظامی منافقین در ساعت ۱۵ و سی دقیقه روز ۳ مرداد ماه سال ۶۷ با حمایت کامل ارتش عراق و با عبور از مرز در محور سرپل ذهاب، حمله خود را از گردنه پاتاق به سوی کرند آغاز کرده و با پیشروی به سمت اسلام آباد این شهر را نیز به تصرف در آوردند. آنگاه تا گردنه حسن آباد در شرق شهر اسلام آباد، پیش رفتند و برای تجدید سازمان در آنجا مستقر شدند و منتظر شکست مقاومت بازدارنده نیرو‌های ایرانی در تنگه چهارزبر بودند تا به سوی کرمانشاه پیشروی کنند لذا تمام امکانات خود را در پشت این تنگه جمع کرده و آماده شده بودند تا به محض باز شدن راه در مدت کوتاهی شهر کرمانشاه را تصرف کنند. 

سرهنگ یوسف وند تصریح کرد : پس از ورود نیرو‌های منافقین به کرند و اسلام آباد، درگیری تا چند ساعت در شهر ادامه داشت و شماری از نیرو‌های مردمی و سپاه با آنان درگیر بود، اما تلاش آن‌ها به دلیل عدم آمادگی بی ثمر بود. منافقین خلق خوشحال از پیروزی‌های مقدماتی و در یک اقدام عجولانه راهی کرمانشاه شده و به خیال باطل خود قصد حرکت به سمت تهران و سرنگونی نظام جمهوری اسلامی ایران را نمودند. رادیو منافقین با ارسال پیام به مردم  از آن‌ها خواست که زمینه را برای ورود ارتش به اصطلاح آزادی بخش مهیا سازند و آماده جذب در گردان‌ها و لشکر‌ها باشند.

 

 وی خاطر نشان کرد : عملیات مرصاد در روز پنجشنبه، ۶مرداد ۱۳۶۷ با رمز مبارک یا علی ابن ابی طالب (علیه‌السّلام) و به منظور مقابله با منافقین در منطقه اسلام آباد و کرند در غرب استان کرمانشاه آغاز گردید.

فرمانده سپاه شهرستان اسلام آبادغرب بیان داشت : با طلوع خورشید در روز اول هدف ضمن سد کردن هجوم ستون مجاهدین خلق، بستن مسیر پشت سر آن‌ها نیز بود. در این روز بالگرد‌های پایگاه کرمانشاه هوانیروز ارتش با فرماندهی شهید صیاد شیرازی اقدام به انهدام مؤثر خودرو‌های ستون کرده و به مدافعان خاکریز در تنگه، نیرو‌های کمکی فرستاده شد؛ همچنین نیرو‌های هلی برد به پشت سر ستون در بین کرند و سرپل ذهاب پیاده شد.

وی افزود : در این عملیات سه گردان از تیپ نبی اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) و تیپ مسلم  تیپ قائم از استان سمنان و یک گردان از ایلام و با نقش آفرینی موثر هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی به منافقین حمله کردند. منافقین تصور می‌کردند که به سان روز‌های قبل نیرو‌های عراقی در این مناطق حضور دارند، حال آنکه عراقی‌ها عقب نشینی کرده و منطقه در دست نیرو‌های ایرانی بود. به همین دلیل، نیرو‌های خودی توانستند به راحتی از این محور وارد اسلام آباد شوند و سازماندهی منافقین را در داخل شهر به هم بزنند. فرجام عملیات مرصاد در این عملیات، ۱۶۰۰ تا ۲۰۰۰ تن از نیرو‌های منافقین به هلاکت رسیدند و حدود هزار تن زخمی شدند که در میان کشته شدگان و اسرا تعداد زیادی از کادر‌های سازمان و فرماندهان تیپ‌ها دیده می‌شدند. بدین ترتیب، منافقین پس از تحمل یک شکست استراتژیک در پشت تنگه «پاطاق» روز جمعه ۷ مرداد ۱۳۶۷ رسما اعلام کردند که از شهر‌های اسلام آباد و کرند عقب نشینی کرده‌اند. 

سرهنگ یوسف وند در پایان عنوان کرد : ارتش منافقین به سختی شکست خورده بود و اگر این انهدام به منافقین وارد نمی شد بلافاصله پس از پایان جنگ یکی از بزرگ ترین مشکلات امنیت ایران منافقین بودند که خدای متعال می خواست منافقین آخر جنگ بیاند به محاصره بیفتند و بیش تر آنها نابود شوند. ۵ مردادماه در تقویم تاریخ به عملیات مرصاد نام گذاری شد. دشمنان بر اساس یک ساده انگاری و برداشت نادرست از دفاع مقدس، میخواستند پس از ورود به کرمانشاه که به خیال خام مورد استقبال شهروندان قرار می گرفتند سریع خود را به تهران برسانند و آنجا را فتح کنند.

 انتهای خبر/