به گزارش اسلام آباد خبر ، به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، جلسه پیگیری اجرایی شدن مصوبات سفر اردیبهشت ماه هیئت عالی قضایی به استان کردستان، با حضور حجتالاسلام محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه برگزار شد.
محسنی اژهای طی سخنانی در این نشست ضمن تبریک و تهنیت ایام ماه پر خیر و برکت ربیعالاول و در پیش بودن ولادت باسعادت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص) رحمه للعالمین و هفته وحدت، اظهار کرد: دنیای استکبار و دشمنان کشور و نظام ما درصدد ایجاد اختلاف و افتراق میان مردم ایران اسلامی هستند؛ آنها به ایجاد نزاع میان طوایف مختلف و شیعه و سنی دل بستهاند؛ لذا همه ما باید بیش از پیش بر وحدت و همگرایی در جهت منافع امت اسلام و منافع ملی اهتمام بورزیم و یک وحدت مثال زدنی را به منصه ظهور برسانیم.
رئیس قوه قضاییه در همین راستا به مقامات قضایی استان کردستان دستور داد تا در آستانه هفته وحدت و میلاد موفورالسرور نبی اکرم (ص) هر آنچه که در توان دارند و در چارچوب اختیارات قانونیشان است را در راستای گسترش و بسط امور وحدتبخش بکار گیرند و در این جهت از ارائه هرگونه کمک و مساعدتی به سایر بخشها و علما و روحانیون شیعه و سنی مضایقه نکنند.
محسنی اژهای با اشاره به ایثارگریها و رشادتهای مردم استان کردستان در دفاع از اسلام وایران در برابر اجانب و ضدانقلاب، گفت: مردم استان کردستان در طول ۴ دهه گذشته در دفاع از مرزهای ایران اسلامی و مقابله با عناصر ضدانقلاب، مجاهدتهای فراوانی کردند و همواره دشمنان را ناکام گذاشتند.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اهمیت بسیار بالای دو مقولهی «امنیت» و «رفاه و معیشت» مردم اظهار داشت: اگر چه اقدامات و خدمات شایان توجهی از ناحیه نظام جمهوری اسلامی به مردم غیور استان کردستان شده است، اما اعتقاد داریم که هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب و ارائه خدماتی که شایسته این مردم عزیز باشد، فاصله داریم لذا مسئولان قضایی استان کردستان در راستای کمک به سایر مسئولان استانی در جهت رشد تولید و اقتصاد اقدامات مقتضی را ترتیب دهند و در راستای رفع موانع تولید، تأمین امنیت سرمایهگذاری و حمایت از آن دسته از فعالان اقتصادی که هدفشان فعالیت اقتصادی سالم است، نهایت اهتمام و مساعی را به خرج دهند.
محسنی اژهای در همین راستا مشخصاً به رفع مسائل و مشکلات شرکت تولیدی نساجی شینبافت سنندج و مجتمع تولیدی آگرین در نتیجه ورود و پیگیریهای دستگاه قضایی اشاره کرد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به مصوبات سفر اردیبهشت ماه هیئت عالی قضایی به استان کردستان گفت: اینکه در این جلسه عنوان شد مطابق آمار ارائه شده بالغ بر ۹۰ درصد از مصوبات سفر استانی هیئت عالی قضایی به استان کردستان، عملیاتی یا تکمیل شده است، اگر اینطور است موضوع بسیار خوشایند و شایسته تقدیری است، اما بنده تردید دارم که اینطور باشد احتمالا منظور این است که روند اجرایی ۹۰ درصد مصوبات اغاز شده است در این گونه موارد باید هر انچه گفته میشود و وعده میدهیم محقق شود.
محسنی اژهای ضمن اشاره به دیدارها و نشستهای خود با اقشار مختلف مردم استان کردستان، بیان داشت: دیدار و گفتگو با روحانیون و علمای اهل سنت و شیعه استان کردستان و همچنین دانشجویان این استان، بسیار مسرتبخش و مفید بود و نقطهنظرات و مطالب سازندهای در جریان این نشستها طرح گردید.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه بازگشایی و رونق بازارچههای مرزی و ساماندهی کولبران از جمله اقدامات و تدابیری است که میتواند به بهبود وضعیت معیشت و اقتصاد مردم استان کردستان بینجامد، گفت: اقدامات و تدابیری که در جهت بازگشایی و رونق بازارچه مرزی بانه اتخاذ شده است باید در سطح استان کردستان گسترش یابد و تقویت شود چرا که در شرایط تحریمهای ظالمانه تحمیلی به مردم کشور ما، این قبیل اقدامات و تدابیر راهگشاست.
محسنی اژهای در این نشست نیز وعده داد که همچنان در مجامع و جلسات سران قوا، پیگیر امور مربوط به رونق اقتصادی استان کردستان از طریق اتخاذ تدابیر ناظر بر بازگشایی و رونق بازارچههای مرزی و ساماندهی کولبران باشد.
رئیس قوه قضاییه در همین راستا به مقامات قضایی استان کردستان دستور داد تا در چارجوب اختیارات قانونیشان، تمامی اقدامات و مساعدتهای مقتضی را در جهت رونق اقتصادی استان بکار گیرند و درصورت نیاز برای تفویض اختیارات بیشتر، نامهنگاریهای مربوطه را در اسرع وقت انجام دهند.
محسنی اژهای با اشاره به درخواست رئیس کل دادگستری استان کردستان برای صدور مجوز جذب اختصاصی قضات بومی در استان، گفت: برای رفع مسائل ناظر بر تکمیل کادر قضایی و اداری در استان کردستان، تمهیدات مقتضی پیشبینی شده است و در این راستا همانطور که در دانشگاه سنندج اعلام کردم باید ارتباط حقوقی دادگستری با دانشگاه تقویت شود و از ظرفیتهای دانشگاهیان به نحو مطلوب استفاده گردد.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به مقوله انتقال زندانهای استان کردستان به محدودههای خارج از شهر، گفت: انتقال زندانها به محدودههای خارج شهری یک تکلیف قانونی است؛ لذا مسئولان قضایی استان کردستان همانطور که مقدمات کار برای انتقال زندان بیجار به محدوده خارج از شهر را فراهم آوردهاند نسبت به انتقال سایر زندانهای استان نیز اهتمام داشته باشند و در این راستا مسائل و کمبودها را به ما در مرکز منتقل کنند.
محسنی اژهای با اشاره به رفع مشکلات آبی روستای آقاجری در دیواندره کردستان، گفت: با مساعدتهای مسئولان قضایی و اجرایی، مشکلات آبی روستای آقاجری در دیواندره کردستان مرتفع شد که از این بابت از مسئولان امر قدردانی میکنم؛ در این فقره به گونهای تدبیر شد که در احداث لولههای انتقال آب، خسارتی به اراضی کشاورزی مردم وارد نیاید.
رئیس قوه قضاییه در پایان این نشست بار دیگر تاکید کرد که وعدههای مسئولان به مردم در ضمن اینکه باید مبتنی بر کار کارشناسی و فنی باشد، باید از قابلیت تحققپذیری و عملیاتی شدن نیز برخوردار باشد و این وعدهها که به مردم داده میشود در سر موعد عملیاتی شوند تا امید مردم بیشتر گردد.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین پورذهبی نماینده ولی فقیه در استان کردستان با اشاره به بازخوردهای مثبت فراوان سفر اردیبهشتماه سال جاری حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای به کردستان، از مسئولان قضایی این استان بابت پیگیری جدی در زمینه اجرای مصوبات این سفر قدردانی به عمل آورد.
خبرخوشبرای کولهبرها؛ با پیگیری دستگاه قضا معابر خاصی برای کولهبرها در نظر گرفته شد
وی در ادامه با اشاره به بازگشایی بازارچه مرزی بانه، خواستار تسریع روند بازگشایی و فعالیت مجدد این بازارچهها شد. همچنین در این نشست، حجتالاسلام والمسلمین حسینی از اجرایی شدن قریب به ۹۰ درصد از دستورات رئیس قوه قضاییه در سفر اردیبهشتماه سال جاری به استان کردستان خبر داد.
رئیس کل دادگستری استان کردستان از حل مشکلات دو واحد تولیدی در نتیجه پیگیریهای مستمر قضایی طی ماههای گذشته خبر داد و گفت: با حل مشکلات کارخانه «شینبافت» و راهاندازی این واحد تولیدی، برای ۷۰ نفر اشتغالزایی خواهد شد. همچنین با راهاندازی فاز اول واحد تولیدی «آگرین» برای ۲۰۰ نفر و در فاز دوم برای ۵۰۰ نفر اشتغال ایجاد میشود.
حسینی از حل مشکل مربوط به انتقال آب شرب روستای آقاجری دیواندره در نتیجه پیگیریهای قضایی و اجرای دستورات سفر استانی رئیس قوه قضاییه خبر داد. وی با اشاره به بازگشایی بازارچه مرزی بانه در شهریورماه سال جاری، از تلاش و پیگیری برای بازگشایی سایر بازارچههای مرزی استان کردستان خبر داد.
رئیس کل دادگستری استان کردستان همچنین به ارائه توضیحاتی پیرامون اقدامات صورتگرفته در زمینه انتقال زندانهای سنندج، بیجار، بانه و مریوان به خارج از شهر پرداخت.
قادرزاده رئیس دانشگاه کردستان نیز در این جلسه ضمن تقدیر از پیگیریهای دستگاه قضا در زمینه رفع مشکلات دانشجویان اظهار کرد: یکی از مطالبات دانشجویان دانشگاه کردستان در دیدار با رئیس قوه قضاییه، ساماندهی وضعیت مسیر خوابگاه تا دانشگاه بود که با دستور رئیس قوه قضاییه، این مهم محقق شد و هماکنون کار جدولبندی و آسفالت این مسیر به طول ۴ هزار متر مربع در حال انجام است.